Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

joi, 28 februarie 2013

Feng Shui: dormitorul



      Dormitorul este cea mai importantă încăpere a casei, deoarece aici ne petrecem o foarte mare parte din timp. Din acest motiv, dormitorul trebuie să fie confortabil, intim, relaxant şi odihnitor. Dormitorul Feng Shui ideal se poate realiza prin culoare, lumină subtilă, mobilier şi decoraţiuni adecvate.

      Culorile ideale pentru un dormitor Feng Shui sunt nuanţele de pământ, bej, crem şi mov lavandă. Se pot adăuga accente de “culoare pasională” precum roz sau roşu pentru a spori ideea de senzualitate a interiorului. Culorile reci (albastru, verde, etc) sau albul în exces pot diminua intimitatea dormitorului. Pasiunea, senzualitatea pot fi redate şi prin materiale luxoase şi/sau lumina subtilă a lumânărilor.
     
      Dormitorul trebuie să ilustreze o imagine romantică în care patul trebuie să ocupe poziţia centrală. Obiectele de decor trebuie să transmită stări pozitive, iar tablourile, imaginile din acest spaţiu trebuie să ne inspire. Dacă vă doriţi relaţii pe termen lung, nu expuneţi imagini solitare. În schimb, promovaţi egalitatea şi parteneriatul prin obiecte pereche: noptiere, lămpi, etc.




















      Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ţineţi cont este poziţia patului. Imaginile de mai jos ilustrează cum putem plasa corect patul în încăpere în raport cu uşa. Aceasta se numeşte “poziţia puterii”, mai exact este unghiul prin care putem vedea uşa de la intrare şi chiar întreaga încăpere. Dacă nu puteţi poziţiona patul în aşa fel încât să vedeţi uşa, atunci plasaţi o oglindă care să reflecte intrarea în cameră. Evitaţi ca patul să fie în linie directă cu uşa, adică vis-à-vis de aceasta. Acest aspect influenţează în mod negativ fluxul de energie.



      Un dormitor Feng Shui inspiră pasiune, senzualitate, confort, relaxare, dar şi siguranţă. Aici obiectele de decor şi mobilierul nu trebuie să fie ascuţite şi nu trebuie să existe obiecte grele care să atârne asupra patului/ capului. În acelaşi timp, evitaţi orice obiect care vă poate reflecta imaginea (oglinzi, televizor, etc) în timp ce staţi întinşi în pat. Aceste obiecte vă pot face nopţile albe şi somnul neliniştit.



      Şi în dormitor se aplică unul dintre principiile generale ale Feng Shui: nu are ce căuta dezordinea nici în încăpere, nici în dulapuri şi trebuie să ne descotorosim de tot ceea ce nu folosim sau nu ne place. Imaginea dormitorul vorbeşte despre noi. Un dormitor care se axează numai pe culori închise poate arăta o teamă a celui care îl foloseşte. Pentru a ne deschide spre noi relaţii şi experienţe, trebuie să lăsăm lumina naturală să scalde încăperea şi să afişăm imagini cu cupluri care ne inspiră.

      Când ne dorim un dormitor Feng Shui trebuie să ne urmărim dorinţele şi intuiţia. Vom ştii ceea ce este potrivit pentru dormitorul nostru prin trăirile interioare şi în funcţie de ceea ce ne transmite obiectul respectiv. Luaţi acest aspect ca pe un experiment care merită încercat pe viitor şi vedeţi dacă funcţionează şi în cazul dumneavoastră.



Pentru dormitor trebuie să ţinem cont de următoarele:

-Patul este obiectul “vedetă” al încăperii şi trebuie poziţionat în aşa fel încât să vedem uşa.

-Incurajaţi egalitatea prin obiecte pereche (noptiere, lămpi, etc).

-Alegeţi culoarea potrivită: nuanţe de maro, crem, lavandă, roz, bej, piersică, violet, coral, terra-cotta, auriu, bronz, culoarea somonului sau a mierii.

-Tăblia patului trebuie să fie solidă. Trebuie să inspire siguranţă.

-Aerisiţi cât de des puteţi spaţiul.


-Televizorul, computerul şi alte aparate similare nu sunt indicate în dormitor.

-Lumânările sunt sursele de lumină cele mai indicate în Feng Shui, însă dacă nu suportaţi mirosul de ceară sau din orice alt motiv nu doriţi lumânări în dormitor, atunci folosiţi obiectele de iluminat care vă dau posibilitatea de a regla intensitatea luminii.



-Peste noapte toate uşile din dormitor trebuie să fie închise (uşa care permite accesul în încăpere, uşa de la terasă, uşile de la dulapuri, etc).Acest lucru aduce sănătate relaţiei de cuplu, pace şi calm.

-Evitaţi ca patul să fie poziţionat sub grinzi sau să aibă spaţii de depozitare încorporate.

-Dacă apare o despărţire în cuplu este indicat ca mobila din dormitor să fie schimbată.

-Evitaţi imagini religioase, cu familia sau prietenii. Acestea nu îşi au locul în  dormitor.



-Nu poziţionaţi patul sub fereastră.

-Nu sunt recomandate florile sau plantele în dormitor, doar dacă spaţiul este suficient de mare pentru ca plantele să fie dispuse departe de pat.

-Nu decoraţi interiorul încăperii cu fântâni ornamentale sau orice alte imagini/ obiecte care ne duc cu gândul la apă, deoarece apa aduce o energie emoţională mult prea mare.






















Surse: feng-shui-and-beyond.com; fengshui.about.com; fengshuidana.com; hgtv.com; sheknows.com; openspacefengshui.com; bedroom-a.com; pinterest.com; furniture.trendzona.com; fengshuiformy.com; trendecoration.com.

vineri, 22 februarie 2013

Feng Shui: dining room



      Dining-ul are o simbolistică puternică în cadrul casei, deoarece este locul în care membrii familiei interacţionează, locul în care se hrănesc, fapt pentru care spaţiul trebuie să fie amenajat în aşa fel încât membrii familiei să poată asimila toată energia. În Feng Shui, dining-ul este considerat un spaţiu sacru menit să ne hrănească mintea, corpul şi sufletul.






      Dining-ul trebuie să emane o atmosferă liniştită şi intimă. Astfel, culoarea predominantă trebuie să fie pe placul tuturor membriilor familiei. Sunt recomandate culori de pământ şi cele neutre, care se pot asocia cu alte culori precum galben, roz, verde, etc (de exemplu, galbenul stimulează conversaţia; roşu se consideră că sporeşte apetitul.). Citiţi mai multe despre psihologia culorilor pentru a vă decide cu o mai mare uşurinţă asupra culorii dining-ului dumneavoastră. 





      Obiectele decorative trebuie să ne transmită sentimente de linişte, relaxare şi nu trebuie să încarce spaţiul. Fiecare membru al familiei trebuie să aibă un loc confortabil la masă, precum şi o privelişte plăcută indiferent de locul pe care îl ocupă.


       Pentru ca amenajarea dining-ului să aibă efectul dorit, este recomandat să închideţi televizorul atunci când luaţi masa şi să vă lăsaţi, mai degrabă, purtaţi de o muzică ambientală. Cât de des puteţi, încercaţi să decoraţi masa şi chiar să aprindeţi lumânări pentru a crea o atmosferă intimă. Şi nu în ultimul rând, dining-ul trebuie să fie curat şi organizat.

Pentru dining room trebuie să ţinem cont de următoarele:

-Amplasarea ideală a dining-ului este în est, sud-est, vest sau nord-vest în raport cu centrul casei.

-Atmosfera trebuie să fie una liniştită.

-Servirea mesei trebuie să devină un adevărat ritual pentru membrii familiei.

-Fiecare membru al familiei trebuie să aibă un scaun confortabil şi o privelişte plăcută.



-Este recomandat să fie evitate obiectele şi mobilierul cu marginile ascuţite sau proeminente.

-Pe masă este ideal să avem întotdeauna flori proaspete şi/ sau fructe.

-Dining-ul trebuie curăţat după fiecare masă.

-Este recomandat ca sistemul de iluminat să permită reglarea intensităţii luminii.

-Îndepărtaţi obiectele de iluminat care atârnă direct asupra mesei. Pot crea o stare de disconfort.

-Nu folosiţi masa din dining drept loc de depozitare pentru chei, hârtii, acte, dosare, etc.





















-Oglinzile sunt un accesoriu potrivit, însă nu trebuie să reflecte dezordinea sau alte aspecte negative, ci trebuie să “transmită” imagini plăcute.

-Ceasurile şi calendarele nu sunt recomandate în acest spaţiu.


























Surse: feng-shui-and-beyond.com; furniture.trendzona.com; minimalisti.com; onarchitecturesite.com; kreatifhome.com; fengshuifurniture.net; lennar.com.

duminică, 17 februarie 2013

Feng Shui: sufrageria



      O sufragerie conceputa pe principiile Feng Shui nu este greu de realizat. Ea este oarecum o amprentă personală, deoarece ilustrează prin decor personalitatea şi valorile noastre, dar şi relaţia pe care o avem cu ceilalţi, în special cu membrii familiei.



      Sufrageria trebuie sa fie primitoare şi relaxantă, fapt pentru care este recomandat să renunţăm la obiecte care nu au o poveste frumoasă sau care ne amintesc de lucruri neplăcute. Este locul ideal în care putem expune fotografii cu membrii familiei, cu alte persoane sau locuri care ne inspiră. Culoarea nu trebuie să fie o alegere întâmplătoare. Trebuie să ştim ce culoare ne stimulează şi, în acelaşi timp, se pliază pe preferinţele celorlalţi membrii ai familiei. Folosiţi  harta Bagua pentru a amenaja sufrageria perfectă.



      Această încăpere este locul în care interacţionează membrii familiei şi prietenii, fapt pentru care trebuie să fie o “oglindă” a relaţiilor bazate pe armonie şi înţelegere. Acesta este motivul principal pentru care mobila trebuie să fie aşezată în aşa fel încât să faciliteze conversaţia şi să sporească fluxul de energie. Este recomandat ca atunci când stăm aşezaţi să putem vedea uşa, iar spatele să fie protejat.



Pentru sufragerie trebuie să ţinem cont de următoarele:

-Spaţiul trebuie să fie confortabil, relaxant, primitor şi să inspire siguranţă.

-Piesa centrală de mobiliei, de obicei canapeaua, trebuie să aibă vederea spre uşă.


















-Introduceţi în amenajare scaune, fotolii cu mese laterale.

-Asiguraţi-vă că fiecare membru al familiei are un loc confortabil.

-Fiecare element decorativ trebuie să ne mărească energia. Nu supraîncărcaţi spaţiul cu acestea.

-Eliminaţi orice obiect ascuţit/ periculos care poate pune în pericol siguranţa unuia dintre membrii familiei. Sunt recomandate măsuţele rotunde, ovale.

-Nu folosiţi în decorul dumneavoastră plante cu frunze ascuţite.

-Mascaţi televizorul şi celelalte electronice atunci când nu le utilizaţi printr-un mobilier conceput special sau prin huse decorative.

-Incercaţi să faceţi legătura cu exteriorul prin intermediul ferestrelor sau a uşilor din sticlă (să nu fie obstrucţionată priveliştea).


-Folosiţi oglinzi în decorul dumneavoastră, care să reflecte picturile sau cadrul natural exterior. Nu atârnaţi oglinzi care să nu permită reflectarea capetelor (mă refer la creştetul capului) membriilor familiei.

-Nu poziţionaţi canapelele, scaunele, fotoliile sub grinzi (acolo unde acestea există). Grinzile pot fi opresive, deci, dacă au o culoare închisă este recomandat să fie vopsite într-o culoare mai deschisă sau chiar în culoarea tavanului.  


















Surse: feng-shui-and-beyond.com; feng-shui-vibes.com; living-room-a.com.

vineri, 15 februarie 2013

Feng Shui: uşa şi holul de la intrare



       În Feng Shui uşa şi holul de la intrare au un rol foarte important. Uşa principală reprezintă “gura lui chi”, adică locul prin care energia pozitivă intră în casă. Holul oferă o primă impresie celor care ne calcă pragul, dă energie întregii case, dar şi vieţii noastre de zi cu zi. Din aceste motive, trebuie să ne asigurăm că intrarea casei noastre este frumos amenajată şi primitoare. Ea trebuie să reflecte dorinţa noastră de a ne deschide şi de a primi oameni de ajutor, experienţe şi oportunităţi în viaţa noastră.

       Trebuie să ne asigurăm că cromatica de la intrare ne inspiră vitalitate şi dinamism, decorul trebuie să ne dea energie şi nu să ne inducă o stare de nervozitate sau de frustrare.





       Când intraţi în casă ce vedeţi prima dată? Specialiştii în domeniu consideră că dacă bucătăria o vedem de la intrare, atunci e posibil să acumulăm kilograme nedorite. Dacă primul contact este cu un perete, atunci este posibil să simţim că ne lovim în permanenţă de diferite greutăţi. Dacă nu ne putem mişca în voie la intrare datorită pantofilor, hainelor sau altor obiecte, atunci este posibil să ne simţim lipsiţi de energie, frustraţi sau într-o continuă stagnare.





Pentru intrare trebuie să ţinem cont de următoarele:

- Aleea până la uşa de la intrare trebuie să fie primitoare.

- Trebuie să ne asigurăm că uşa principală este uşor de găsit.

- In afara uşii sunt recomandate florile şi plantele verzi.



- Spaţiul trebuie să fie aerisit, fără obstacole.

Spaţiul trebuie să fie organizat, să nu aibă obiecte deteriorate sau plăci de gresie, parchet, etc nefixate.

-  In holul de la intrare putem pune flori proaspete în vaze pentru a atrage energia pozitivă.

- Oglinzile nu se poziţionează vis-à-vis cu uşa, ci în lateral.

- Alegeţi culoarea potrivită. De exemplu, roşu atrage energiile pozitive, este o culoare dinamică şi stimulantă.


- Intrarea trebuie să fie scăldată în lumină (artificială şi/ sau naturală).












Surse:feng-shui-and-beyond.com; feng-shui-vibes.com; comfortablehomedesign.com; apartmenttherapy.com; potterybarn.com; fancyhouseroad.com.