Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

duminică, 4 august 2013

Cadru idilic la Saint Tropez


     Când spunem Saint Tropez ne gândim la vacanţă şi la cadre idilice. Este cazul şi acestei vile realizată de arhitectul Vincent Coste, care s-a inspirat din clădirile cubice californiene integrate în mijlocul naturii.

     Arhitectura este în deplină armonie cu exteriorul, nu există delimitări strict definite între terasă şi sufragerie, iar ferestrele supradimensionate sunt deschise spre orizont. Piscina dă impresia de continuitate, de contopire cu orizontul.




     Această casă de vis trebuia să aibă o grădină pe măsură, sarcină care a revenit peisagistului Alexandre Garcin.




     Grădina este perfect integrată în cadrul climatului local, fapt care îi permite să se întreţină aproape singură. Plantele caracteristice regiunii sunt aşezate într-o compoziţie grafică menită să sublinieze coerenţa dintre sălbăticia locului şi amenajarea peisagistică.




     Amenajarea interioară, realizată de Aurore de Rochefort, este complice cu arhitectura şi urmăreşte aceeaşi sobrietate: culori neutre precum albul şi griurile. Tonurile rămân în umbră pentru a pune în valoare mobilierul şi obiectele de decor.




     Stilul amenajării interioare se inspiră din contrastele nordice: alb de o răcoare polară cu elemente din lemn, care încălzesc interiorul. Liniştea celor două este uşor perturbată de accente fluorescente, accente inspirate din stilul contemporan.




     Vila este destinată închirierii şi dispune de cinci dormitoare, fiecare având câte o privelişte deosebită. Camerele sunt concepute sub forma unor cuburi independente. Deşi e situată în Saint-Tropez, cunoscut pentru nopţile lui albe, casa emană calm şi invită la relaxare.




     Funcţională şi convivială, bucătăria este realizată în jurul insulei centrale.




     Dubla expunere spre mare şi spre grădină ne face să visăm. Alegerea albului şi conceptul structurat, ordonat întăresc spiritul nordic al bucătăriei.




     Sufrageria se află în acelaşi spaţiu cu bucătăria.





     Dormitoarele oferă posibilitatea locuitorilor de a se scălda în lumina soarelui arzător sau de a se feri de razele lui, acesta fiind cazul acestui dormitor apărat de umbra terasei şi a vegetaţiei. 




     Baia este în acord cu restul casei. Lavoarul din piatră adus din Bali dezvăluie pasiunea proprietarilor pentru călătorii.




     Între cuburile care găzduiesc dormitoarele nu e nevoie de obiecte sau accente deosebite pentru că marea este cel mai de preţ decor.





Sursa: Maison&Deco

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu