Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

vineri, 3 mai 2013

Masa de Paşte


     Paştele se apropie cu paşi repezi şi aduce cu el căldură, bucurie şi pace în suflet. Decorarea mesei de Paşte este un detaliu important pe agenda sărbătorii şi nu trebuie tratat în mod superficial. Trebuie să avem în vedere iepuraşii, ouăle, florile, vesela şi multe altele. Tocmai din acest motiv, vă pun la dispoziţie câteva idei menite să vă inspire.

1. Ouăle

     În mod inevitabil, Paştele îl asociez cu Învierea Domnului şi cu ouăle roşii. Ţin la tradiţii, la obiceiuri şi nu sunt adepta Paştelui cu ouă multicolore. De când mă ştiu Paştele meu a fost mereu cu ouă roşii. Dacă vă doriţi un decor 100% românesc, vă sfătuiesc să includeţi în decorul vostru ouăle încodeiate, acele minunăţii care ies  din mâinile unor oameni simpli, dar plini de har şi de îndemânare.



2. Culorile

     Alegeţi să vă decoraţi masa în culori pastelate, în culori vesele, în tonuri de primăvară. Optaţi pentru verde, roz, galben, oranj, etc., însă nu asociaţi mai mult de două, maxim 3 culori pentru ca masa să nu devină prea încărcată. 



3. Imprimeuri

     Nu vă feriţi de imprimeuri. Dacă ţineţi neapărat să fiţi în tendinţe, optaţi pentru dungi, dacă vă doriţi ca decorul mesei să fie vesel şi jucăuş, îndrăzniţi să mizaţi pe buline.






4. Florile

     Alegeţi aranjamente florale în cadrul cărora să se regăsescă florile de sezon. Nu optaţi pentru aranjamente voluminoase care să obstrucţioneze vederea celor care stau la masă. Atunci când luăm masa în familie ne dorim să socializăm şi să avem contact vizual cu ceilalţi participanţi la masă.
     Dacă aveţi invitaţi pe care nu îi cunoaşteţi foarte bine, ar fi bine să îi întrebaţi dacă au alergie la polen. Aşa evitaţi să vă puneţi musafirii într-o situaţie inconfortabilă.

5. Detaliile fac diferenţa

     Micile detalii au efecte maxime. Adăugaţi mici detalii care să scoată decorul mesei din ordinar şi să rămână gravate în memoria celor dragi. De exemplu, puteţi plia şerveţelele astfel încât să semene cu un iepuraş, puteţi adăuga suporturi pentru tacâmuri tematice, pot fi confecţionate carduri cu numele fiecăruia şi poziţionate lângă sau pe farfurii, etc. Ouăle ascunse în grâu încolţit au un efect estetic garantat.
     Totuşi, nu încărcaţi masa cu prea multe detalii. Mergeţi pe principiul "less is more".







6. Mizaţi pe originalitate

     Pentru un decor original mizaţi pe proiecte de tip DIY. Aici găsiţi numeroase idei care să vă inspire.















Surse:  Pinterest, Designswan.com, Indulgy.com, Clippings.com, e-ogrody.pl, decoration-de-table.net, marthastewart.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu