Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

joi, 11 aprilie 2013

Animal print: glamour sau kitsch?


       În 2013 animal print-ul este în tendinţe. Acest tip de imprimeu poate aduce o alură glamour interioarelor, însă, în egală măsură, poate da o notă kitsch atunci când nu este asociat corect. Până la urmă, orice tip de amenajare interioară ţine de gusturile şi preferinţele pe care le avem.
       Dacă în trecut animal print-ul era privit în mod sceptic, chiar critic, astăzi aceste imprimeuri se regăsesc în absolut orice încăpere şi pe orice tip de obiect. Se consideră că aceste imprimeuri vor fi mereu în tendinţe, fapt pentru care merită să investim într-o piesă deosebită sau chiar să ne amenajăm interiorul în funcţie de imprimeul preferat.
       Avantajul acestor imprimeuri este faptul că sunt versatile. Se pot combina cu orice tip de mobilă şi pot fi incluse în diferite stiluri, de la cel tradiţional până la cel contemporan. Pot fi asociate cu o multitudine de scheme cromatice datorită culorilor neutre pe care le au la bază.

       Kitsch-ul apare atunci când animal print-ul este utilizat în exces. Pentru a evita asemenea rezultate dezastruoase este indicat să folosim un singur tip de print pe un singur obiect din încăpere. Se consideră că ar fi "reţeta" cu care nu dăm greş niciodată. Cel mai uşor mod de a introduce animal print-ul în design-ul interior este printr-un covor dispus pe podeaua din  living, din dormitor sau chiar şi din baie ori printr-un obiect pe care să se regăsească un asemenea print.























       Pentru a atrage atenţia putem dispune în sufragerie un scaun, un fotoliu sau o băncuţă, care prezintă un astfel de imprimeu. O idee cu efect garantat este dispunerea unor scaune sau fotolii pereche. În dining sau în dormitor putem apela la acelaşi principiu. O altă idee bună de adoptat ar fi crearea unei legături între scaun şi pernele de pe canapea sau între perne şi covor.














       Animal print-ul aduce un plus de stil şi de glamour şi în baie cu condiţia să nu fie utilizat în exces.







































       Animal print-ul se poartă şi la birou. Atunci când avem un birou amenajat în tonuri de pământ cu accente aurii, un imprimeu de tip leopard va aduce o alură chic ansamblului.



      Puteţi alege un perete din încăpere pe care să îl scoateţi în evidenţă cu un animal print, însă este important să vă limitaţi la un  singur perete.

             




 Discret

   

                          Dramatic




                                                  
  Poate că prea mult 

             

       Pentru a obţtine o amenajare glamour şi cu bun gust, nu este recomandat să combinăm mai multe tipuri de animal print, deşi există şi excepţii. Mai jos veţi vedea că, uneori, animal print-urile se potrivesc perfect în acelaşi context şi devin exemple de inclus la rubrica "Aşa DA".





       Atunci când excesul primează în faţa bunul gust, obţinem amenajări pe care le includem la rubrica "Aşa NU".








     
       Ce înseamnă animal print pentru voi: glamour sau kitsch? L-aţi inclus deja în interioarele voastre, sunteţi tentaţi să o faceţi sau nu se pliază pe preferinţele voastre?








Surse:  deliciousdecor.blogspot.com; interiordesignpro.org; keeppy.com; betterdecoratingbible.com; cococozy.com; b3-bond.com; examiner.com; houzz.com; mixandchic.com; pinterest.com; saffroniabaldwin.com; digsdigs.com.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu