Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

joi, 28 martie 2013

Tendinţe deco 2013



      Anul 2013 s-a instalat de ceva vreme şi a adus cu el noi tendinţe în materie de design interior. Vă invit să descoperim împreună stiluri, materiale, imprimeuri, culori, etc.

      Anul acesta, una dintre cele mai pronunţate tendinţe se inspiră din natură. Sunt preferate amenajările zen, de inspiraţie japoneză, care ne invită la meditaţie prin cadrul lor dominat de culori neutre, mobilier din lemn brut, accente de verde vizibile în imprimeurile cu tematică botanică, etc. Această tendinţă scoate la iveală unul dintre materialele “vedetă” ale anului: lemnul de bambus.

















      În 2013 tendinţa este spre upcycling, adică spre reutilizarea deşeurilor şi resturilor de materiale cu scopul de a crea obiecte noi. Astfel, recuperăm, bricolăm şi transformăm resturile în obiecte noi, moderne, în perfectă armonie cu mediul înconjurător. Pe parcursul anului, am să vă propun diferite proiecte de tip DIY menite să vă încânte ochiul şi să vă antreneze creativitatea.

      Pe aceleaşi principii, decorurile în stil vintage, în stil industrial şi în spiritul loft, caracterizat prin volume generoase, asocieri de griuri, negru sau alb, amestec de materiale, vor fi la rendez-vous anul acesta.


      În decorurile anului 2013 revin influenţele africane, decoruri eclectice, în culori calde şi cu imprimeuri de inspiraţie animală.




      Vă place tapetul? Atunci e bine să ştiţi că pereţii împodobiţi sunt în vogă şi, când spun împodobiţi, nu mă refer numai la utilizarea tapetului, ci şi a lambriurilor, pietrei, mozaicului, ramelor foto, etc.






























Culori

      Tonurile neutre rămân de actualitate, însă nu ne refuzăm originalitatea şi nici extravaganţa culorilor vii. Se încurajează utilizarea culorilor flashy, astfel încât culori precum galben, albastru, roşu sau verde smarald se pot regăsi în aceeaşi încăpere pentru un mix cromatic perfect. Se poate vopsi un singur perete în degrade pentru un rezultat surprinzător.



      Roşu se poate utiliza pe unul sau doi pereţi ai încăperii în combinaţie cu alb sau negru pentru a crea un decor dramatic sau, dacă sunteţi adepţi ai discreţiei, roşu se poate regăsi în accesorii. Albastru electric este şi el în vogă, fiind potrivit pe un perete al bucătăriei sau al sufrageriei. Este ideal să fie utilizat în baie în combinaţie cu mobilier de culoare albă dacă dorim să creăm o ambianţă marină. Verde smarald este o altă culoare care se încadrează în tendinţele anului 2013.


      


































































      Ţineţi cont că aceste culori au un impact puternic şi ne dorim ca lucrurile să iasă în evidenţă fără a fi compromisă eleganţa sau armonia vizuală. Astfel, este indicat să optaţi pentru un decor minimalist, mod prin care puteţi evita supraîncărcarea spaţiului.

Materiale

      Lemnul este unul dintre materialele “vedetă” ale acestui an. Ne aduce aminte de natură şi ne inspiră căldură. Lemnul este potenţat de bronz care are menirea de a da o notă glamour decorului prin accentul metalic şi culoarea aurie. Se consideră că argintiul nu mai este pe placul designer-ilor anul acesta.


      Marmura este un alt material în tendinţe, însă costul pe care îl implică nu este la îndemâna oricui. Pentru a oferi o variantă de compromis este acceptată piatra, potrivită în amenajarea băilor. Ne trimite cu gândul la natură.

      Sticla tăiată, şlefuită, este un material în vogă, potrivit în special decorurilor în stil vintage. În aceeaşi notă vintage este şi dantela, unul dintre materialele care revine în tendinţe în 2013.




























Imprimeuri

      În acest an dungile sunt “vedetele” decorurilor pline de energie şi dinamism. Însă, nici cele botanice nu sunt de neglijat atunci când ne dorim să aducem o notă proaspătă şi feminină interiorului.



      Sunt utilizate şi imprimeurile florale, însă, în acest caz, se impune o anumită condiţie: fondul trebuie să fie alb.



      Un imprimeu absolut original sunt fragmentele scrise pe pereţi, care au declanşat un adevărat trend. Împreună cu acestea, sunt acceptate şi literele decorative.



      Aşa cum puteţi constata, în 2013 avem variante de unde alege. Dacă doriţi să vă redecoraţi sau să vă amenajaţi interiorul căminului dumneavoastră, veţi putea adapta decorul atât tendinţelor actuale, cât şi preferinţelor dumneavoastră. Există un singur bemol: accentele inspirate din stilul baroc, tot ceea ce înseamnă bling-bling sau superficialitate rămân în urmă.










Surse: deco.plurielles.fr; carnet-deco.fr; uktv.co.uk; elledecor.com; goodhousekeeping.com; freshome.com; lacquerandlinen.com; kiwistudio.ro; lacqurerandlinen.com; homelife.com; anthonybaratta.com; zillamag.com; pinterest.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu