Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

luni, 14 ianuarie 2013

Feng Shui pentru începători



     Cu toţii am auzit despre Feng Shui, însă puţini dintre noi ştim cu adevărat la ce se referă, care îi sunt principiile şi efectele.

Origine şi semnificaţie

Feng= vânt; Shui= Apă

     Feng Shui are o dublă titulatură: artă şi ştiinţă. A apărut în China în urmă cu 3000 de ani. Feng Shui întruchipează un set complex de cunoştinţe care ne învaţă cum ne putem “juca” cu energiile spaţiului în care trăim pentru ca viaţa noastră să fie una prosperă, fericită, încarcată de pozitivism, sănătate şi noroc.
     Feng Shui este arta bazată pe viziunea taoistă şi pe înţelegerea naturii, mai exact pe ideea că pământul este viu şi plin de energie (Chi). Harta Bagua, teoria Yin şi Yang şi cele 5 elemente Feng Shui sunt câteva dintre aspectele de bază care stau la temelia conceperii spaţiului în care locuim.

Principii generale

Există 3 concepte generale care trebuie înţelese:
-totul este viu şi făcut din energie
-totul este interconectat
-totul este în permanentă schimbare.

     Universul, casa şi propria noastră persoană sunt trei elemente interconectate. Nu putem schimba un element fără a-l modifica şi pe celălalt.
     Descoperirea artei Feng Shui ne ajută să înţelegem legea atracţiei, conform căreia toate gândurile, convingerile şi sentimentele noastre se vor manifesta în realitate. Pentru cei interesaţi, legea atracţiei este foarte bine ilustrată în filmul “The Secret”.
     Mediul extern poate fi o unealtă puternică împreună cu munca interioară (meditaţia, vizualizarea şi atitudinea pozitivă) pentru ca fericirea, bucuria, iubirea, sănătatea şi alte stări pozitive să devină realitate.

5 reguli înainte de a implementa arta Feng Shui în casă

1. Deschide-ţi mintea şi distrează-te

     Înainte de toate, trebuie înţeles conceptul conform căruia totul este energie, iar tu eşti conectat cu mediul tău. Începând de aici lucrurile pot deveni mult mai simple, deşi informaţiile pe care le oferă arta Feng Shui sunt extrem de complexe. Pentru a nu deveni copleşit de cunoştinţe şi a nu abandona viitorul proiect de amenajare a casei , este important să-ţi deschizi mintea şi să nu iei lucrurile foarte în serios, ci mai degrabă ca pe o joacă, ca pe un moment de relaxare benefic pe termen lung.

2. Stabileşte-ţi obiectivele

     Atunci când scopul este clar definit, acţiunile vor apărea ca ceva firesc. Stabileşte ce îţi doreşti şi de ce. Când vei putea răspunde la întrebarea “De ce?”, atunci obiectivul tău este clar definit. Doar atunci este recomandat să începi să faci schimbări şi să aplici arta Feng Shui în casa ta.

3. Înlătură tot ceea ce nu-ţi place

     Acesta este un pas foarte important când doreşti să-ţi schimbi interiorul casei bazându-te pe Feng Shui. Tot ceea ce avem în jur este încărcat de energie, care ne afectează în mod direct. Se consideră că lucrurile care nu ne plac ne scad energia şi nu lasă loc pentru ca noi experienţe, oameni şi situaţii să apară în viaţa noastră.

4. Curăţa şi organizează-ţi casa

     Primul lucru pe care îl putem face pentru a aduce schimbări pozitive în viaţa noastră este o curăţenie generală. Poate părea un lucru banal sau absurd, însă se consideră că prin curăţenie înlăturăm ceea ce este vechi pentru a face loc a tot ceea ce este nou. Acelaşi lucru este valabil şi pentru organizare. Dacă te simţi supărat, curăţă şi organizează un dulap de exemplu. Energia ta va creşte.

5. Schimbările Feng Shui fă-le pas cu pas. Nu te grăbi!

     Fi hotărât ce vrei să schimbi sau să aduci în viaţa ta şi ia-ţi tot timpul din lume pentru a acţiona. Ţine chiar şi un jurnal pentru a nota schimbările pe care le faci şi efectele pe care acestea le au asupra ta.
     Axează-te pe spaţii în care îţi petreci majoritatea timpului (dormitor, sufragerie, birou, etc), deoarece aceste spaţii au cea mai mare influenţă asupra ta.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu