Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

joi, 6 decembrie 2012

Coroniţa de Crăciun



       În Roma Antică oamenii utilizau coroniţele decorative ca semn al victoriei. Se bănuieşte că romanii ar fi cei care au iniţiat obiceiul atârnării coroniţelor pe uşile casei. Egiptenii îşi împodobeau casele cu frunze verzi de palmier la sfârşit de an ca simbol al triumfului vieţii asupra morţii şi al fertilităţii.

       Totuşi, coroniţele de Crăciun sunt atribuite popoarelor germanice, care, în perioada rece a lunii decembrie, adunau coroniţe de brad şi aprideau focul ca semn al speranţei pentru primăvara care o aşteptau cu ardoare.  Creştinii au păstrat şi au perpetuat tradiţia coroniţelor. În mod tradiţional, aceasta are forma unui cerc făcut din crenguţe de brad şi este decorată cu cinci lumânări, patru dintre ele sunt dispuse pe coroană, iar a cincea se află în mijlocul ei. Cele patru lumânări se aprind, pe rând, în fiecare săptămână care precede Crăciunul. A cincea lumânare se aprinde doar în seara de Ajun, simbolizând naşterea Domnului.

       Coroniţa de Crăciun nu-şi mai păstrează în totalitate simbolistica iniţială, însă rămâne simbol al sănătăţii şi norocului, iar forma sa circulară reprezintă dragostea veşnică. În stilul tradiţional coroniţa este confecţionată din crenguţe de brad şi împodobită cu globuri roşii şi aurii, însă stilurile s-au diversificat în timp, iar decoraţiunile de Crăciun, implicit coroniţele, au devenit din ce în ce mai ingenioase. În comerţ găsim modele pentru toate gusturile, însă coroniţele care le confecţionăm cu mâinile noastre, cu multă creativitate, gingăşie şi cu mult drag au un farmec aparte.












Cu un pic de imaginaţie putem confecţiona această coroniţă cu conuri, mere şi nuci în locul alunelor. Îmi aminteşte de Crăciunul tradiţional românesc când bradul era împodobit cu mere şi nuci.





























O coroniţă roşie înviorează aerul casei şi îi aduce Crăciunului şi mai multă căldură. Putem să avem şi noi o decoraţiune asemănătoare prin dispunerea mai multor fundiţe în formă circulară. Fundiţele se pot realiza manual sau pot fi cumpărate din comerţ … depinde de timpul pe care îl avem la dispoziţie.

















Urmărind aceeaşi cromatică şi optând pentru un grad de dificultate mai redus, putem “îmbrăca” în lână sau mohair o formă circulară (din plastic, lemn, carton, etc), căreia îi putem ataşa o fundă achiziţionată din comerţ.


















Aceasta este una dintre preferatele mele. Putem decupa o bucată de carton în formă circulară pe care putem lipi nastri albi şi roşii de diferite dimensiuni şi forme.









































Cu o coroniţă din blană ne încadrăm perfect în stilul scandinav. Gulerul din blană devine coroniţă de Crăciun. Eu prefer ca panglica care ţine coroniţa suspendată să fie roşie. Ar înveseli decorul.















Din punct de vedere cromatic, coroniţă din marshmallows se încadrează în tiparul stilului scandinav…doar că există riscul să devină mai “săracă” cu trecerea colindătorilor pe la uşile noastre J.
























Pentru cei care iubesc aromele Crăciunului, coroniţele din portocale sau cele din scorţişoară emană parfumurile ideale. Dacă nu vă puteţi decide asupra uneia singure, atunci îmbinaţi-le şi cu siguranţă veţi obţine efectul dorit J.



Surse foto: Better Homes and Gardens; digsdigs.com; Martha Stewart.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu