Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

duminică, 25 noiembrie 2012

Mobila veche primeşte o nouă viaţă cu ajutorul tapetului




       Când vorbim de tapet, îl asociem cu pereţii unei încăperi, dar trebuie să ştim că acesta ne este de folos şi în alte scopuri. Mai exact, tapetul poate da “oa doua viaţă” unui obiect de mobilier. În plus, reprezintă un mod inedit de a ne personaliza spaţiul.

Ce tip de mobilă se poate îmbrăca în tapet?


       Orice tip de mobilă poate fi decorată cu tapet, însă obiectele de mobilier cu linii simple sunt opţiunea ideală, pentru că aplicarea tapetului este mai puţin complicată, iar efectul estetic este maximizat. De exemplu, puteţi îmbrăca în tapet faţa unui sertar, o etajeră, o noptieră, o măsuţă de cafea, etc. Alegeţi, de preferinţă, obiecte de mobilier din lemn pentru ca aderenţa tapetului să fie optimă. Este recomandat ca lemnul să fie decapat înainte de aplicarea tapetului.





Sfaturi practice

       Alegeţi un singur obiect de mobilier din încăpere pe care doriţi să îl personalizaţi. Mai multe piese de mobilier din aceeaşi încăpere, supuse aceluiaşi procedeu, vor da impresia unui spaţiu supraîncărcat.

       
       Dacă doriţi să aplicaţi tapetul doar pe anumite porţiuni ale mobilei şi restul suprafeţei să o vopsiţi, aplicaţi vopseaua înaintea tapetului. În caz contrar, riscaţi ca vopseaua să depăşească linia tapetului şi să obţineţi un aspect inestetic.

Materiale necesare şi procedeu practic

       Aveţi nevoie, bineînţeles, de tapet (cantitatea depinde de suprafaţa mobilierului), adeziv pentru tapet, pensulă pentru aplicarea acestuia, o ruletă, un creion, un cutter şi o spatulă pentru întinderea uniformă a tapetului. Puteţi utiliza hârtie abrazivă pentru a curăţa suprafeţele vopsite sau lăcuite, pe care le veţi netezi cu ajutorul unui şmirghel cu granulaţie mică.
       După curăţarea mobilei, luaţi măsurile suprafeţei cu ajutorul ruletei. Transpuneţi măsurile pe tapet, pe care îl veţi decupa/ tăia cu ajutorul cutter-ului (pentru liniile drepte este mai uşor de utilizat decât foarfeca). Aplicaţi un strat de adeziv pe tapetul decupat, poziţionaţi-l pe suprafaţa dorită, după care folosiţi spatula pentru a-l netezi (am găsit un video care vă poate fi de ajutor...îl puteti vizualiza aici).

        În acest caz, personalizarea mobilei este un procedeu ieftin şi simplu ca o joacă de copii J.

      Am ales câteva modele de tapet care aparţin diferitor stiluri. Inspiraţi-vă pentru personalizarea mobilei dumneavoastră. Nu uitaţi că tapetul se găseşte într-o gamă extrem de variată de culori, imprimeuri, texturi şi preţuri J.












       Într-un alt articol am vorbit despre patinarea mobilei în 5 paşi simpli. Vă poate fi de folos în procesul de personalizare al interiorului dumneavoastră.

       Care metodă vi se pare mai potrivită: patinarea sau îmbrăcarea mobilei în tapet?

8 comentarii:

  1. dada, interesanta si simpatica idee :D mai ales pentru un spatiu mai neo-modernist se poate face... pana la urma toata mobila care se vinde pe scara larga asa e facuta... doar ca "tapetul" imita lemnul = pal melaminat :) ce n-as da sa mearga cu autocolant si urmatorul meu proiect... :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Articolul vine ca o solutie pentru cei care nu sunt tocmai profesionisti si au un mobilier vechi (prin vechi nu intelegem mobilier "de colectie" :)!). Proiectul tau are nevoie de un profesionist pt ca mobila respectiva nu merita acoperita de tapet, autocolant, etc.

      Ștergere
  2. este tapet special pt mobila sau se poate folosi tapetul pt perete?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din câte ştiu, nu există un tapet special pentru mobilier. Se poate utiliza tapetul care în mod normal se foloseşte pentru perete. În funcţie de liniile mobilierului, recomand un tapet moale, uşor de "modelat"

      Ștergere
  3. Cum se poate comanda ? Sunt interesat sa cumpar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Razvan, scopul blogului este de a impartasi idei practice si nu numai. Trebuie sa caut materialele de care ai nevoie in magazinele de profil (de exemplu: Baumax, Dedeman, Ambient, etc. sau in magazinele mici care comercializeaza numai tapet).

      Ștergere
  4. Subiectul nu prea a mai fost discutat cam de mult. Dar, totusi, poate am noroc sa-mi raspunda cineva. Ideea tapetului pe mobila veche mi se pare foarte buna. De aceea , si eu doresc sa aplic metoda. Dar, as dori sa stiu daca tapetul se prinde la lipit pe suprafete melamimate, fara sa fiu nevoita sa smilgheruiesc. Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îţi răspund foarte foarte târziu pentru că nu mă mai ocup de acest blog. Sinceră să fiu, nu cred că ar merge pe suprafeţe melaminate. Are nevoie de aderenţă.

      Ștergere