Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

miercuri, 7 noiembrie 2012

Compartimentarea optimă a spaţiului


            Compartimentarea reprezintă soluţia ideală atunci când vrem să delimităm un spaţiu: dacă vrem să separăm zona de zi de spaţiul unde dormim într-o garsonieră, dacă vrem să creăm două spaţii separate într-o cameră pe care o împart doi copii, dacă vrem să delimităm zona pentru gătit şi cea pentru servirea mesei într-o bucătărie, dacă vrem ca un living mare să devină zonă zi şi birou sau bibliotecă, etc.         Dacă dorim să optăm pentru un perete separator avem la dispoziţie mai multe variante.

                     

             Paravanul este soluţia cea mai practică atunci când vrem să delimităm un spaţiu. Paravanul poate fi atât perete separator, cât şi obiect de decor, regăsindu-se într-o gamă foarte variată de modele, culori şi texturi. Având în vedere că nu necesită un sistem de prindere permanent, acesta este uşor de mutat şi nu obstrucţionează pătrunderea luminii. Un alt avantaj îl reprezintă faptul că nu ocupă mult spaţiu.            Paravanul cu structură de lemn are o greutate inferioară faţă de unul confecţionat din sticlă sau metal, însă indiferent de materialul care îl are în componenţă, un paravan poate scoate cu succes un spaţiu din anonimat şi poate oferi un plus de intimitate. (vezi cum îţi poţi confecţiona propriul paravan) 
            

        Panelul textil este confecţionat din fâşii de material, care culisează pe o şină montată pe tavan. Acesta se poate utiliza atât ca decor pentru ferestre, cât şi ca perete separator pentru departajarea spaţiilor din locuinţă. Varietatea modelelor este foarte generoasă, astfel încât se pot integra în orice decor.            Benzile panelurilor pot fi manevrate manual sau cu ajutorul unui şnur de orientare, asemănător celui folosit pentru jaluzelele verticale clasice, modalitate care permite dozarea luminii din încăpere.            

           

            Peretele din sticlă permite pătrunderea luminii naturale în interior şi asigură o soluţie optimă pentru delimitarea spaţiului. Pentru un design sofisticat se poate opta pentru un perete din sticlă cu geam securizat transparent, opac în totalitate, parţial sau colorat. Există şi varianta unui perete din sticlă mobil, care poate fi închis total sau parţial, asigurând atât accesul facil, cât şi o intimitate perfectă.           

            

           Mobila modulară poate fi comparată cu jocurile de lego, deoarece este alcătuită din cuburi din lemn, iar formele şi dimensiunile peretelui separator depind de nevoile noastre. Mobila modulară poate deveni bibliotecă sau un spaţiu în plus pentru depozitare. Deşi îşi îndeplineşte rolul de perete separator, poate fi o opţiune mai greu de adoptat având în vedere faptul că este mult mai greu de deplasat decât un paravan de exemplu. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu